Juul Wijnen

Even voorstellen

Hoi, ik ben Juul Wijnen of ook wel Juf Juul.

Na jarenlang in de zakelijke dienstverlening gewerkt te hebben, ben ik mijn hart gevolgd en heb ik de deeltijd PABO behaald in 2012. En omdat ik ook een echte gymjuf ben (leerkracht lichamelijke opvoeding), vind ik het heel vanzelfsprekend om leerlingen veel te laten bewegen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen regelmatig sporten en voldoende bewegen. Helaas wordt er veel minder buiten gespeeld, mede door de digitalisering van de maatschappij. Ook op bijna alle scholen werken de leerlingen dagelijks met computers en tablets.

Niet verkeerd, want deze programma’s zijn ook prima op maat in te zetten, maar als tegenhanger van alle digitale hulpmiddelen heb ik mijn bedrijf RekenGym opgestart.

Door RekenGym is mijn droom uitgekomen.

Ik vind het super waardevol om kinderen te helpen in hun ontwikkeling door middel van bewegend rekenen. De rekenspellen van RekenGym laat leerlingen bewegend rekenen. En het liefste ook nog buiten op het schoolplein.

Dus eigenlijk wil ik ervoor zorgen dat de rekenspellen van RekenGym op elke basisscholen in Nederland ingezet gaan worden.

Bewegend rekenen is niet alleen leuk en gezond. Het is namelijk bewezen dat wanneer leerlingen sneller leren automatiseren, dit ook leidt tot betere rekenresultaten. En welke basisschooldirecteur wil dit nu niet?

Waarom is RekenGym eigenlijk nog geen vast onderdeel op school?

Mijn werk als juf is fantastisch. Iedere dag geniet ik van het lesgeven aan mijn groep.

En natuurlijk elke dag bewegend rekenen op het schoolplein. 

Maar als ik dan weet dat er op datzelfde moment ergens anders in Nederland op het schoolplein een rekenspel van RekenGym wordt gespeeld, dan word ik daar helemaal gelukkig van!

En wie weet ben jij straks die juf of meester wel, die op dat moment ook staat te genieten als je jouw enthousiaste leerlingen op het schoolplein ziet rekenen!

Op een actieve, gezonde manier buiten rekenen