De bovenbouwgroepen op de Reis van Brandaan te Eindhoven hebben afgelopen weken heel hard gewerkt om hun basisvaardigheden rekenen te versnellen.

Door deze betere rekenbasis gaan de rekenresultaten stijgen, want als leerlingen de basisbewerkingen hebben geautomatiseerd, hoeven zij hun werkgeheugen minder te belasten bij het uitrekenen van complexere opgaven.

Hoewel je op allerlei manieren kan automatiseren, blijft het geweldig om te zien hoe enthousiast de leerlingen (en leerkrachten!) zijn als ze buiten in beweging gaan rekenen.

“Heel leuk, omdat het gewoon leuk is om buiten te bewegen’ (Dima, 10 jaar) is het antwoord op de vraag “Wat vind jij van RekenGym? waarbij ze intussen wel haar rekenbasis aan het versnellen is!

Dagelijks 10 minuten op een actieve, gezonde manier buiten rekenen, zo simpel is het.
De eenvoudige rekenspellen van RekenGym laten de leerlingen buiten bewegen tijdens het maken van erbij-, eraf-, keer- en deelsommen. De zelfregulering neemt toe naarmate de leerlingen ouder worden.

Door het afsluiten van ieder beweegmoment met het “Minuutje Mindfulness” (‘bewust stilzitten’), worden kinderen bewust van hun eigen lichaam en eigen gevoelens. Ze leren zich te concentreren en rustig te worden waarna ze door kunnen met de reguliere lesstof.

De gemiddelde groei in de snelheid voor de Reis van Brandaan is 14,8%, waarbij de groei in DLE gemiddeld 4,5 maand is. Een fantastisch resultaat voor alle inspanningen van de afgelopen 6 weken! 

Er zijn vier welverdiende RekenTopper-Bekers uitgedeeld aan de snelste rekenaars van de groepen, wat waren ze er blij mee!  

Bijzonder trots waren de leerlingen die enorm gegroeid zijn tijdens de afgelopen weken. Ze ontvingen alle vier een GrootsteGroeier-beker voor resultaten tussen de 23,8% en 49,1% groei! Bij normering in de DLE-schaal is dit een groei tussen de 9 en 12 maanden tijd! Geweldig toch?

Op deze school zal de saaie rekenbasis nu ook onderhouden gaan worden met regelmatig buiten rekenen in beweging! Goed bezig!

Beweeg je slim met RekenGym!

Juul Wijnen
www.rekengym.nl

#rekengym #bewegendrekenen #bewegendleren #buitenleren