Persoonlijk

Even voorstellen – missie – visie

Even voorstellen

Mijn naam is Juul Wijnen. Ik ben afgestudeerd als docent lichamelijke oefening aan de ALO te Tilburg en daarna heb ik aan de universiteit Tilburg Vrijetijdwetenschappen gestudeerd. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening, heb ik in 2012 mijn PABO diploma behaald.

Ik vind het belangrijk dat kinderen regelmatig sporten en voldoende bewegen. Helaas wordt er veel minder buiten gespeeld, mede door de digitalisering van de maatschappij. Ook op diverse scholen werken de leerlingen al regelmatig met computers en tablets.
Niet verkeerd, maar als tegenhanger van alle digitale hulpmiddelen heb ik Project RekenGym en rekenspel Somlopen ontwikkeld.
Door het spelen van rekenspellen met de focus op de reken-basisvaardigheden wordt er op een actieve, gezonde manier een betere rekenbasis gevormd, waardoor kinderen beter gaan rekenen.

Even voorstellen

Mijn Missie

Waar sta ik voor?

Mijn droom is om kinderen te helpen in hun ontwikkeling door middel van bewegend rekenen. Ik wil kinderen laten kennis maken met mindfulness met behulp van het ‘Minuutje Mindfulness’.

Door mijn enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen wil ik ervoor zorgen dat er meer bewogen wordt (met daarna ‘bewust stilzitten’) op de basisscholen in Nederland.

Mijn missie

Mijn visie

Waar ga ik voor?

Basisdoel Project RekenGym

Het verhogen van de snelheid van het automatiseren van de reken-basisvaardigheden waarbij de leerlingen buiten in beweging zijn.

De leerlingen zijn dagelijks actief buiten, verbeteren hun persoonlijke snelheid op het gebied van automatiseren, ze werken als groep samen naar een einddoel, maar ook individuele prestaties worden beloond en door het Minuutje Mindfulness worden kinderen zelfbewuster.

Door het inzetten van de spellen van RekenGym wordt bewegend rekenen een structureel onderdeel om het automatiseren te onderhouden, waardoor de rekenbasis én de leerling in beweging blijft!

Mijn Visie

Beweeg je slim met RekenGym!
Project RekenGym | Juul Wijnen | Lindestraat 50 | 5521 EK Eersel | info@rekengym.nl | 06-43986006
Fuse