• Home
  • Rekenspel Somlopen

Rekenspel Somlopen

Rekenspel Somlopen versnelt en onderhoudt het automatiseren en het memoriseren van de basisbewerkingen, waardoor de rekenbasis én de leerling in beweging blijft!

Leerlingen leren door beweging. Met het rekenspel Somlopen automatiseren ze dagelijks 10 minuten buiten op het schoolplein in beweging! De leerkracht kiest zelf hoe vaak per week de groep naar buiten gaat. Misschien 2x per week of misschien wel iedere dag?!

Betere rekenresultaten! Ongeacht welke rekenmethode er gebruikt wordt, heeft automatiseren een positief effect op de rekenresultaten. Aangezien het werkgeheugen minder belast wordt, kan er sneller doorgepakt worden naar het uitwerken van complexere opgaven.

Buiten bewegen! Bovendien draagt regelmatig bewegen bij aan een gezonde leefstijl. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat matig intensief bewegen de hersenen stimuleert; je leert beter wanneer je beweegt. Er gaat meer bloed en zuurstof naar je hersenen waardoor je de informatie die je opdoet beter en langer kan onthouden.

Enthousiaste leerlingen: YES! Vandaag weer buiten rekenen op het schoolplein!

Somlopen is niet alleen gezond, maar ook leuk & effectief!

Het basisspel is eenvoudig waarbij ik het belangrijk vind dat de leerlingen er vooral zelfregulerend mee aan de slag kunnen, waarbij er ook een materiaal-assistent en een tijdbewaker worden ingezet. Bij groep 4 is hierbij vanzelfsprekend meer begeleiding nodig, dan bijvoorbeeld bij een groep 7.

De inhoud van het rekenspel Somlopen: 615 flitskaartjes met alle basisbewerkingen (erbij- en erafsommen tot 20, de tafels tot 12, de deeltafels tot 12 en nog een aantal extra sets). De stevige plastic kaartjes zijn ideaal voor buiten gebruik en geordend op getal. In het basispakket zitten 5 spelideeën waarbij differentiatie mogelijk is. Meerdere  groepen kunnen tegelijkertijd met deze Somlopen-kaartjes werken.

De workshop van rekenspel Somlopen (inclusief materialen) kost tussen de €450,- tot €750,- excl. BTW (afhankelijk van het aantal leerkrachten). Tijdens de workshop van 1 uur krijgen de leerkrachten een praktische uitleg, diverse ideeën rondom bewegend rekenen met deze materialen en handige organisatorische tips. Eén dag later kan je het spel al inzetten op school.

Interesse? mail naar info@rekengym.nl

Daarbij blijft mijn motto ‘Hou het simpel!

Word enthousiast in 1 minuut: Somlopen op Youtube

Beweeg je slim met RekenGym!
Project RekenGym | Juul Wijnen | Lindestraat 50 | 5521 EK Eersel | info@rekengym.nl | 06-43986006
Fuse